Συχνές Ερωτήσεις με Απαντήσεις

► Αναλαμβάνετε την μεταφορά των μαθητών από και προς το κέντρο μελέτης ;

Δυστυχώς όχι, δεν παρέχεται υπηρεσία μεταφοράς των παιδιών.

 

► Μπορεί ένας μαθητής να συμμετέχει κάποιες ημέρες στο απογευματινό τμήμα και κάποιες άλλες στο μεσημεριανό;

Λόγω της δομής των τμημάτων αυτόν δεν είναι εφικτό παρά μόνο με αμοιβαία ανταλλαγή μαθητών εκείνες τις ώρες.

 

► Υπάρχει υπηρεσίας φύλαξης / δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μαθητές;

Οι υπηρεσίες μας είναι αμιγώς εκπαιδευτικές και δεν προσφέρονται άλλες υπηρεσίες.

 

► Μπορεί κάποιος μαθητής να μην παρακολουθεί το τμήμα κάποιες μέρες; Υπάρχει έκπτωση στα δίδακτρα σε αυτή την περίπτωση;

Ο κάθε μαθητής με την ένταξη του σε κάποιο τμήμα δεσμεύει καθημερινά μια θέση. Η παρουσία του είναι προαιρετική. Η κενή αυτή θέση δεν μπορεί να καλυφθεί, συνεπώς ο μαθητής δεν τυγχάνει έκπτωσης στα δίδακτρα.

 

► Τι χρειάζεται για να γραφτεί ένας μαθητής στο κέντρο σας;

Πριν κάποιος μαθητής γραφτεί προσφέρουμε μια δοκιμαστική περίοδο 3 ημερών χωρίς απολύτως καμία δέσμευση. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να προσφέρουμε στον μαθητή να έχει μια πρώτη ιδέα για τον τρόπο λειτουργίας μας. Παράλληλα μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε κι εμείς το μαθητή και να αξιολογήσουμε αν μπορεί να ενταχθεί στα τμήματα μας. Κόστος εγγραφής δεν υπάρχει. Για κρατήσεις θέσεων για τη νέα σχολική χρονιά προκαταβάλλεται το 1/3 των διδάκτρων.

 

► Τί γίνεται αν ένας μαθητής ολοκληρώσει τη μελέτη νωρίτερα; Μπορεί να αποχωρήσει νωρίτερα από το ωράριο του;

Αν κάποιος μαθητής τελειώσει νωρίτερα με τα καθήκοντα του εμείς προτείνουμε να εκμεταλλευτούμε τον υπόλοιπο χρόνο για α) κάλυψη μαθησιακών κενών, β) προετοιμασία επερχόμενων διαγωνισμάτων, γ) επιπλέον εξάσκηση. Αν ωστόσο ο μαθητής έχει την άδεια των γονέων του μπορεί να αποχωρήσει νωρίτερα. Στην περίπτωση αυτή οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν τη γραμματεία.

 

► Υπάρχει διάλειμμα κατά τη διάρκεια της μελέτης;

Δεν υπάρχει προκαθορισμένη ώρα ομαδικών διαλειμμάτων. Αν κάποιος μαθητής επιθυμεί να κάνει διάλειμμα αρκεί να το ζητήσει από τον επιβλέποντα.

 

► Ποιά είναι η κατάλληλη περίοδος για να γραφτεί ένας μαθητής;

Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς εφόσον υπάρχει διαθέσιμη θέση. Είναι προτιμότερο όμως αυτό να γίνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Τα τμήματα της νέας χρονιάς δομούνται στο τέλος της προηγούμενης. Δίνεται προτεραιότητα για την επιλογή των θέσεων στους υπάρχοντες μαθητές και οι κενές θέσεις συμπληρώνονται με λίστα αναμονής.

 

 

© 2016 - 2024 Σχολική Πρόδοος All Rights Reserved